אין ספק שלעשות כושר זה מאתגר. לבצע אימוני כח זה עוד יותר מאתגר ועל אחת כמה וכמה כשאתם לבד. אין לכם מושג איזה תרגילים לעשות, לא נעים להודות שאתם לא שולטים בתחום, רוצים נורא להתחזק ולהתחטב אבל פשוט לא מצליחים לעשות את זה בעצמכם. יש אנשים שיכולים להכנס לחדר כושר ולהתאמן לבד. לשים אוזניות ולרוץ על תוכניות. לעומתם, יש אנשים (הרב הגדול) שחייב דחיפה מעבר. דחיפה מקצועית מצד אחד ומהצד השני גם דחיפה חברתית.
בדיוק בגלל זה נולדו בשנים האחרונים אימוני קבוצות כח/אימונים פונקציונליים ועוד.
מה עושים באימונים האלו
באימונים הללו, אנו מתאמנים ביחד עם עוד אנשים כדי לייצר מסגרת מחייבת מצד אחד, ומעודדת מן הצד השני. תתפלאו לשמוע כמה מוטיבציה וחשק נותנים מתאמנים אחרים, גם אם אינכם באותה רמת כושר. המאמן או המאמנת קובעים את סדר האימון. בין אם זה אימון משקל גוף או שילוב של עזרים חיצונים כמו רצועות אימון (TRX), משקולות, גומיות, מוטות, קטלבל ועוד. המאמן/ת יקבעו איך יתנהל האימון – האם כולם ביחד עושים כל הזמן את אותם התרגילים, האם לפי זמן או חזרות, האם בתחנות או כל אתגר אחר. בצורה הזאת, גם אנשים שאינם בכושר יכולים להשתלב עם אנשים בכושר שיא. כל אחד מבצע את התרגיל לפי היכולת שלו כאשר תפקיד המאמן/ת הוא להשגיח, לתקן, לעודד ולתמוך. אם יש מצבים המחייבים התייחסות מיוחדת כמו רקע רפואי, חזרה מפציעה או לקות אחרת. גם על כל המאמן/ת יתנו את הדעת ויבצעו התאמות לכל מתאמן ומתאמנת.
ואיך התוצאות?
כמו כל אימון, אם תתמידו, תראו תוצאות. אם תגיעו לכל האימונים בלי לפספס, תבצע את האימון כראוי אין ספק שתתחזקו, הכושר ישתפר ואתם תרגישו בעננים. בשל העובדה כי מסגרת קבוצתית הרבה יותר מחייבת ומעוררת מוטיבציה (גם להגיע לאימון וגם לבצע אותו כראוי), הרי שיכולות שלכם להתמיד תביא את התוצאות ללא בעיה. בנוסף להכל, סביר להניח כי תכירו אנשים וחברים ולעיתים זה לא פחות חשוב מהאימון עצמו. הקשר לשאר המתאמנים יוצר באופן טבעי רצון “להיות כמוהם” ויגרום לכם פחות להבריז מאימונים או לדלג עליהם.